23 de set. 2016

Inici del nou curs del Club de Lectura Fàcil amb AMPANS


Iniciem un nou curs del Club de lectura fàcil de la Biblioteca de Balsareny que fem conjuntament amb la Fundació AMPANS i que dinamitza el Josep Estruel. El club està format per alumnes d’aquesta Fundació la qual  treballa per promoure l'educació, la qualitat de vida i la inserció laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual, i també malaltia mental i altres col·lectius en risc d'exclusió. No obstant això, el nostre Club també està obert a totes aquelles persones que s'inicien en el català i volem millorar les seves competències a través de la lectura i la compressió lectora. Us animem a participar-hi i a formar part d’aquest grup tan divers i ben avingut. Les reunions es duen a terme tots els dilluns de 3:30 a les 4:45 de la tarda.

El passat dilluns19 de setembre va ser la primera sessió i la vam dedicar a commemorar la Diada de l'Onze de Setembre recitant poesies i endinsant-nos en el seu contingut guiats pel Ramon Carreté. Moltes gràcies Ramon.



Els llibres que hem seleccionat per treballar durant el període setembre-desembre 2016 són:

    •  "Les mateixes estrelles" de Núria Martí Constans. És la història d’una mare i una filla que fugen de la Guerra Civil Espanyola a bord d’un vaixell, el Winnipeg.. Un vaixell que l’escriptor Pablo Neruda va fer sortir d’un port de França el 1939 rumb a Xile. Durant el viatge, es barregen la por i l’esperança. 


    •  "Romeu i Julieta" de William Shakespeare (adaptació d'Elena O'Callaghan i Duch)  Romeo i Julieta està ambientada a la ciutat de Verona (Itàlia), al segle XIV i es basa en fets reals: les rivalitats entre famílies nobles d’aquesta ciutat. Conta la dramàtica història de dos amants, Romeu Montagú i Julieta Capulet, les famílies dels quals viuen enfrontades des de fa molts anys. Romeu i Julieta s’enamoren, però saben que l’odi entre les famílies farà impossible el seu matrimoni. Per això decideixen casar-se en secret.


    • "El temps de les cireres" de Montserrat Roig (adaptació de Núria Martí Constans)   Després d'haver viscut durant dotze anys a França i Anglaterra, la Natàlia orna a la Barcelona dels anys setanta, on retroba el passat i el present de la seva família: uns personatges que enmig de la grisor de l'època busquen desesperadament el sentit de les seves vides.

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Free Samples By Mail